Hoe controleer je de staat van een tweedehands auto?

Wil jij een tweedehands auto kopen? Dat is een goed idee, maar je moet er wel zeker van zijn dat je de juiste tweedehands auto koopt. Wanneer jij een auto gloednieuw aanschaft, dan weet je zeker dat de auto in perfecte staat is. Bij een tweedehands auto is dit niet altijd het geval.

Sterker nog, soms kan een tweedehands auto in enorm slechte staat verkeren. Wanneer de eigenaar jou dit eerlijk vertelt, dan is er geen probleem. Je kan dan zelf bepalen of je de auto koopt. Natuurlijk wil je er dan ook maar weinig geld aan uit geven.

Sterker nog, soms kan een tweedehands auto in enorm slechte staat verkeren. Wanneer de eigenaar jou dit eerlijk vertelt, dan is er geen probleem. Je kan dan zelf bepalen of je de auto koopt. Natuurlijk wil je er dan ook maar weinig geld aan uit geven.

De onderhoudshistorie

Wanneer jij een tweedehands auto wil kopen, dan is het heel belangrijk om alles te weten te komen over de onderhoudshistorie. Aan de hand van deze informatie kun je namelijk een inschatting maken over de auto en hoe lang deze nog mee zal gaan.

De auto-eigenaar kan je zelf vertellen wat voor onderhoud er aan de auto is gedaan. Dit is alleen niet altijd even betrouwbaar. Het is veel fijner wanneer de eigenaar een onderhoudsboekje heeft wat hij of zij kan overhandigen. Bij jonge auto’s kun je vaak wel een onderhoudsboekje krijgen. Bij oudere auto’s die veel eigenaars hebben gehad raakt het boekje regelmatig kwijt.

Elk jaar moet een auto een onderhoudsbeurt krijgen. Voor elke onderhoudsbeurt krijg je een stempel in je onderhoudsboekje. Een auto van 10 jaar oud moet dus 9 of 10 stempels hebben.

Wanneer een auto schade heeft gehad en wanneer dit gerepareerd is, dan hoeft dit niet in het onderhoudsboekje te staan. Gelukkig zijn er andere methodes om hierachter te komen.

Je kunt online veel te weten komen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van CARFAX. Hier kun je een rapport opvragen wat jou voorziet van heel veel handige informatie.

Maak een testrit

Het is ook altijd erg belangrijk om een testrit te maken. Maar waar moet je tijdens dit ritje opletten? Dat staat hieronder beschreven. Wanneer jij hier oplet, zal de kans dat je een slechte aankoop doet aanzienlijk minder zijn.

Neem iemand mee die veel van auto’s afweet

Het is altijd handig om iemand mee te nemen tijdens de testrit die veel van auto’s afweet. Deze persoon kan jou adviseren. Natuurlijk moet je wel zo iemand kennen.

Rammelingen en trillingen

Het is verder eveneens belangrijk dat jij goed oplet of je dingen hoort rammelen of trillen tijdens het autoritje. Wanneer jij bijvoorbeeld trillingen voelt in het stuur, dan kan er misschien sprake zijn van onronde banden of kromme wielen.

Wanneer jij boven de 100 km/u rijdt, en jij voorzichtig op de rem trapt, dan moet je ook geen last krijgen van trillingen. Dit betekent namelijk dat de remschijven krom zijn.

Tenslotte moet je ook opletten of de ramen normaal open en dicht gaan. Dit moet vloeiend gebeuren, en ook hier moeten er geen rare geluiden te horen zijn.

Het stuur

Ook het stuur moet aan een aantal eisen voldoen. Het moet bijvoorbeeld recht staan. Dit kun je checken door te proberen om rechtdoor te rijden.

Een stuur dat niet rechtstaat betekent mogelijk grote problemen. Het kan namelijk duiden op slijtage aan de onderkant van de auto, of versleten banden. In het ergste geval kan er sprake zijn van een schadeverleden.

Neem de tijd

Je moet voldoende tijd uittrekken voor een testrit. Minimaal 20 minuten, maar eerder een halfuur. Dit is helemaal niet raar. En wanneer de verkoper hierover klaagt, dan moet je hier gewoon niets van aantrekken. Hoe langer je rijdt, hoe meer kans je hebt dat gebreken aan het licht komen.

Bestudeer de onderhoudsboekjes

Het is ook belangrijk om de onderhoudsboekjes te bestuderen. Let er bijvoorbeeld op dat het kenteken en het chassisnummer overeenkomt. Kan je ook achterhalen wanneer onderhoudsbeurten hebben plaatsgevonden? Let vooral ook op ontbrekende stempels.

De motor bekijken

De motor is een van de belangrijkste onderdelen van de auto. Het is daarom erg belangrijk dat jij onder de motorkap kijkt om te zien of alles er nog goed uitziet. Zit er bijvoorbeeld voldoende olie in de motor? En kan je op een sticker zien wanneer de distributieriem voor het laatst vervangen is?

Luisteren naar de motor

Het is niet alleen belangrijk om naar de motor te kijken, ook het geluid is van belang. Wanneer je de auto start moet je geen gekke geluiden horen. Gepiep, gekraak, geklepper en gerammel: dat is allemaal een slecht teken.

De uitlaat controleren

Een ander onderdeel dat je zeker even moet bekijken: de uitlaat. Het is een slecht teken wanneer hier witte, grijze of zwarte rookwolken uitkomen direct nadat je de auto hebt gestart.

De koppeling

Natuurlijk moet ook de koppeling goed functioneren. Hoe kun je nagaan of dit het geval is? Je moet geen geluiden horen wanneer je in de auto rondrijdt. Ook moet de koppeling soepel aanvoelen.

Controleer de auto met daglicht

Het is eveneens heel belangrijk om de auto te controleren zolang de zon schijnt. Wanneer je in de avond de auto onderzoekt, dan heb je kans dat je dingen over het hoofd ziet. Je hebt simpelweg minder zicht op de auto en alle onderdelen.

Let op de lak

Zie je ergens een opvallend en groot kleurverschil? Dat kan erop duiden dat de auto betrokken is geweest bij een ongeluk. Dit soort auto’s wil je liever niet kopen.

Controleer op roest!

Tenslotte is het verstandig om na te gaan of je ergens roest op de auto ziet zitten. Roest vind je meestal aan de randen van de wielen. Echter, ook aan de onderkant van de autodeuren kun je dit aantreffen. Om dit goed te kunnen zien is het nodig om even op de grond te gaan liggen.

Website door BlueBird Media ©