Je sloopauto verkopen in Amsterdam

Ben jij in het bezit van een sloopauto en wil je hiervan af? Woon je in Amsterdam? Wij hebben goed nieuws voor je, wij willen namelijk heel graag de sloopauto van je overnemen. Omdat wij een gratis ophaaldienst hebben, is dat makkelijk geregeld. Wij komen de sloopauto gewoon ophalen!

Een ander voordeel: wij hebben een leuk bedrag over voor je sloopauto. Je krijgt dus geld, en we zorgen ook nog eens voor het transport. Een echte win-win situatie dus.

Je kunt in deze tekst lezen wat een sloopauto precies is, wat de waarde van je sloopauto is, hoe een autosloperij werkt en wat onze werkwijze en sterke punten zijn.

Wat is een sloopauto?

Misschien vraag je jezelf af of jouw voertuig onder de categorie sloopauto valt. Hier kun je lezen wat een sloopauto is. Wanneer jij in Amsterdam woont en jouw auto aan deze omschrijving voldoet, dan kun je hem gemakkelijk aan ons verkopen.

Sloopauto

De definitie van een sloopauto is in feite heel simpel. Het gaat om een voertuig dat zo beschadigd is, dat deze nooit meer zal rijden. De term die hiervoor gebruikt wordt is technisch total loss. Een reparatie is niet meer mogelijk.

Loopauto

Soms is een auto beschadigd, maar is een reparatie nog wel mogelijk. Dit betekent echter niet dat dit ook daadwerkelijk de meest verstandige keuze is. Wanneer de kosten van de reparatie hoger uitvallen dan de dagwaarde van de auto, dan kun je het voertuig beter naar de sloop brengen. Deze auto’s noemen we loopauto’s, ze zijn economisch total loss. In de volksmond worden dit soort voertuigen vaak ook sloopauto’s genoemd.

Apk afgekeurd en schade auto’s

Het kan ook voorkomen dat je een auto hebt die niet door de Apk-keuring komt. Wij zijn ook geïnteresseerd in dit soort wagens. Hetzelfde geldt voor schadeauto’s. Oftewel voertuigen die beschadigd zijn bij een ongeluk.

Wat is de waarde van je sloopauto?

De waarde van een sloopauto varieert per voertuig. Wanneer jij dus over een sloopauto beschikt in de regio Amsterdam, dan kun je het best contact opnemen met ons. Wij kunnen dan een bod doen. Vraag je je af hoe wij tot dit bod komen? Lees dan de onderstaande informatie.

Om wat voor auto gaat het (bouwjaar, merk, type en model)

Allereerst is het belangrijk om na te gaan om wat voor auto het gaat, dit heeft invloed op de waarde. Het bouwjaar is bijvoorbeeld van belang. Echter, ook het merk, het type en het model spelen een rol. Waarom zijn deze factoren van belang?

Er worden altijd bruikbare onderdelen uit een sloopauto gehaald. Sommige onderdelen zijn waardevoller dan andere. Dat heeft te maken met de populariteit en de zeldzaamheid van de onderdelen.

De prijs van staal

Ook de prijs van staal is van invloed. Wanneer de onderdelen eruit zijn gehaald, dan vang je ook nog altijd geld voor het oud ijzer dat over is. Echter, de prijs van oud ijzer fluctueert voortdurend. Het is namelijk een cyclisch product. De prijs is gerelateerd aan de staat van de economie. Wanneer de economische tijden voorspoedig zijn, dan is er meer vraag naar ijzer, en kun jij dus ook meer geld krijgen.

Bruikbare onderdelen

Een andere factor die van invloed is, dat zijn het aantal onderdelen in de auto die nog te gebruiken zijn. Dit heeft te maken met de schade die de sloopauto te verwerken heeft gekregen. Ben jij betrokken geweest bij een frontale botsing? Dat is erg vervelend. Niet alleen voor jezelf, ook voor de staat van je auto. De motor zal hoogstwaarschijnlijk beschadigd zijn. Kortom, er zijn dus minder bruikbare onderdelen aanwezig in de auto, wat de prijs zal drukken. Het meest positieve scenario is wanneer er nog zoveel mogelijk bruikbare onderdelen aanwezig zijn.

Wil jij je sloopauto verkopen in Amsterdam? Neem dan contact met ons op door op de onderstaande knop te drukken.

Autosloop Amsterdam

Ben je op zoek naar een autosloperij in Amsterdam? Met onze gratis ophaalservice zit je goed. Wij komen namelijk je sloopauto gewoon ophalen in de regio Amsterdam. Wanneer je jouw sloopauto wilt verkopen in Amsterdam, dan ben je dus aan het goede adres bij ons. Hieronder kun je lezen hoe een autosloperij werkt.

De vloeistoffen verwijderen

In een auto zitten flink wat vloeistoffen. Het is erg belangrijk dat deze vloeistoffen veilig verwijderd worden. Sommige kunnen gerecycled worden. Andere moeten gewoon afgevoerd worden. Deze stoffen kunnen slecht zijn voor het milieu, het is daarom belangrijk om er goed mee om te gaan.

De bruikbare onderdelen uit de sloopauto halen

De volgende stap is om de bruikbare onderdelen uit het voertuig te halen. Natuurlijk verschilt het per sloopauto welke onderdelen nog te gebruiken zijn. Alle bruikbare onderdelen worden gereinigd, hierna kunnen ze doorverkocht worden.

Giftige onderdelen en oud ijzer

Er zitten in elke auto ook een aantal onderdelen die giftig zijn en die daarom dus met veel zorg verwijderd dienen te worden. Het gaat bijvoorbeeld om de autobatterij, waar veel lood inzit. Hierna houd je alleen nog het oud ijzer over. Een autosloop heeft een aantal speciale apparaten waarmee dit ijzer platgemaakt en afgevoerd kan worden.

De werkwijze van Autosloperij.net

Wanneer jij in Amsterdam woont en een sloopauto in je bezit hebt die je wilt verkopen, dan ben je bij autosloperij.net aan het goede adres. Hier kun je lezen wat onze werkwijze is.

Het formulier invullen

Wanneer jij je sloopauto wilt verkopen, dan is de eerste stap altijd om het formulier op onze site in te vullen. Het is ook mogelijk om te bellen, maar het formulier invullen is de handigste manier. Wij kunnen dan namelijk meteen de juiste gegevens opvragen, waardoor we gelijk kunnen opbellen en een realistisch bod kunnen doen. Dit bod is volkomen vrijblijvend. Het eerste bod is vrijwel altijd het definitieve bod.

Het ophalen van de sloopauto

Zodra je het bod accepteert zullen wij de sloopauto komen ophalen. Het maakt niet uit of je in Amsterdam woont of ergens anders. Onze ophaalservice is volkomen gratis. Je verdient dus een leuk bedrag aan je sloopauto, en je hoeft je ook niet druk te maken om het afvoeren van de auto.

Uitbetaling

Wanneer jij je sloopauto verkoopt, dan kan je gelijk het geld van ons krijgen. De uitbetaling kan contant. Het bedrag kan ook op je bankrekening gestort worden. Je krijgt het geld direct. Dit is erg handig wanneer jij dringend geld nodig hebt. Maar het is ook fijn dat je je geen zorgen hoeft te maken of je het geld wel daadwerkelijk zal krijgen.

Het vrijwaringsbewijs

Omdat wij van autosloperij.net een officiële partner zijn van het RDW, is het voor ons heel gemakkelijk om het vrijwaringsbewijs te regelen. Dit krijg je gelijk overhandigt wanneer jij je sloopauto in Amsterdam aan ons verkoopt. Het vrijwaringsbewijs is een heel belangrijk document. Het bewijst namelijk dat wij officieel de nieuwe eigenaren zijn van de sloopauto. Je hebt het vrijwaringsbewijs nodig om een aantal dingen te regelen, bijvoorbeeld het stopzetten van je autoverzekering.

Wat verwachten wij van jou?

Om alles goed af te ronden is het belangrijk dat wij ook een aantal dingen van jou overhandigd krijgen. Het gaat vooral om het voertuigbewijs (kentekendeel 1) en het overschrijvingsbewijs (kentekendeel 2). Wij zouden ook graag de onderhoudsboekjes, de autohandleiding, de NAP-pas en de Apk-papieren ontvangen. Tenslotte verwachten wij ook de autosleutels van jou te krijgen.

Verkoop je sloopauto uit Amsterdam aan Autosloperij.net!

Wanneer jij je sloopauto wilt verkopen in Amsterdam, dan is het een hele goede zet om contact met ons op te nemen. Waarom moet jij je sloopauto verkopen aan ons? Daar zijn een aantal redenen voor.

  • Snelheid: Alles kan binnen 24 uur geregeld zijn
  • Gratis: Wij rekenen geen extra kosten voor transport of taxatie
  • Vrijblijvend: Wij doen een vrijblijvend bod
  • Ophaalservice: Wij komen de sloopauto netjes en gratis ophalen
  • Papierwerk afgehandeld: Wij regelen het vrijwaringsbewijs voor je
  • Eerlijk: Wij geven een eerlijke prijs, en wij werken open en transparant
  • Snel uitbetaald: Wij kunnen het geld gelijk contant overhandigen

Sloopauto verkopen in Amsterdam? Neem contact op!

Wanneer jij een sloopwagen hebt in Amsterdam waar je vanaf wilt, dan willen wij het voertuig graag van je overnemen. Vul gewoon het formulier in en dan doen wij binnen een halfuur een vrijblijvend bod! Wij staan klaar om je te helpen!

Website door BlueBird Media ©