Sloopauto: je auto naar de sloop brengen?

Een sloopauto wordt ook wel ‘autowrak’ genoemd. Het is een auto die helemaal op is en waarin niet meer gereden kan worden. Denk aan een opgebruikte auto of een auto die total löss is. Als je van je autowrak af wil, dan is Autosloperij.net de juiste partij (it’s in the name). Waarom? Alleen bij ons ontvang je de beste en eerlijkste prijs voor je autowrak. Iets dat stuk is omzetten in geld: wie wil dat nu niet? Wist je dat we alle merken en modellen opkopen?

Contant geld voor je sloopauto ?

Lever je je autowrak in? Dan krijg je direct contant uitbetaald: handje contantje. Ook krijg je de RDW-vrijwaringsbewijs. Dit is een officieel document dat als bewijs wordt aangevoerd om te laten zien dat het kenteken van het verkochte voertuig niet langer op naam van de verkoper staat. Je hoeft niet zelf een vrijwaringsbewijs aan te schaffen: dat scheelt je veel administratief gedoe (niet exact datgene waar je naar op zoek bent bij de verkoop van een auto).

Inkoop van elk merk autowrak

Hoe goed het automerk ook is: geen enkele auto is onfeilbaar en ontglipt zijn ‘dood’ voor eeuwig. Uiteindelijk vindt elke auto het graf, hoe goed er ook voor is gezorgd. Een ongeluk zit in een klein hoekje. De auto hoeft niet per se total löss te zijn. Ook als de APK verlopen is, kun je de auto verkopen aan Autosloperij.net. Je kunt een afspraak maken, zodat we de auto voor je komen ophalen. Of je kunt zelf een bezoekje brengen aan onze eigen garage in Amersfoort

Waarom zakendoen met Autosloperij.net?

Autosloperij.net koopt ook auto’s met schade, auto’s die defecten hebben opgelopen of waarvan de APK verstreken is. Je ontvangt een eerlijke prijs voor de auto. Ben je op zoek naar een auto inkoopcentrale die goed te bereiken is? Ook dan zit je goed: deze ligt namelijk centraal in het land. Je auto aanmelden kan 24 uur per dag. Je ontvangt meteen geld en een vrijwaringsbewijs van RDW. Tot slot beroept Autosloperij.net zich op zijn duidelijke communicatie.

Je autowrak snel en eenvoudig aanbieden

Het verkopen van een autowrak een groot, onhandig karwei? Welnee: bij autosloperij.net is het zo gepiept. Als je een belletje pleegt, krijg je een professionele inkoper te spreken. Die vraagt je naar je wensen en brengt je situatie beter in kaart. Op basis van de informatie die je over je auto geeft, doet Autosloperij.net een bod. Dit bod is uiteraard geheel vrijblijvend: je bepaalt zelf of je met ons in zee gaat of niet. Je auto nog sneller van de hand doen?

Online aanmelden gaat nog sneller

De snelste manier om je autowrak van de hand te doen is door deze online bij je aan te melden. De basisgegevens van de auto staan dan al in ons systeem, waardoor het gesprek over de telefoon nog vlotter kan verlopen: we kunnen in meer detail ingaan op de details voor ophaal en de berekening van de verkoopprijs. Vul je het aanmeldformulier in, dan verrichten wij onderzoek naar de mogelijkheden. Binnen een kwartier zal er contact met je worden opgenomen en ontvang je aanvullende informatie. Onze aanbieding voor de auto is vrijblijvend.

Wat is een RDW-vrijwaring?

Voor het verkopen van je auto zijn bijbehorende papieren nodig. Behalve de auto zelf moet namelijk ook het kenteken worden overgedragen. Dat gebeurt door middel van een officieel vrijwaringsdocument. Autosloperij.net is een bedrijf dat RDW-erkend is, waardoor je bij verkoop meteen over een officiële RDW-vrijwaring beschikt. Ook dit bespaart je onnodige stappen.

Hoe vindt de betaling plaats?

Heb je ervoor gekozen de auto op te laten halen? Dan rekenen we direct af wanneer we de auto komen ophalen. Je bent gelijk van de zorgen af. Het afgesproken bedrag kun je contact ontvangen. Indien je het geld liever direct op je bankrekening ziet verschijnen, dan kan dat ook.

Werkwijze Autosloperij.net

De werkwijze bestaat pakweg uit drie verschillende stappen: Stap één: de bal ligt hier nog bij jou. Je neemt telefonisch contact op met één van de inkopers en bespreekt je wensen. Het offerteformulier wordt digitaal ingevuld. Op basis van de door jou gegeven informatie wordt een goede, eerlijke prijs voor de auto bepaald. Je kunt ervoor kiezen het online offerteformulier op de website in te vullen. In dat geval zal er in het kwartier contact worden opgenomen met een voorlopige prijs.

Er wordt een afspraak gemaakt bij de auto inkoopcentrale te Amersfoort, zodra er een overeenstemming is bereikt. De afspraak wordt ingepland en uw auto wordt professioneel geschouwd. Op basis van het onderzoek wordt een definitieve prijs bepaald.

Na de controle van de auto ontvang je direct je geld. Komt de staat van de auto echt overeen met de door ons ontvangen informatie? Dan krijg je direct het geld dat voor de verkoop is afgesproken. Je krijgt je geld contact of via een bankoverschrijving. Daarnaast zul je een gratis vrijwaringsbewijs ontvangen. Het enige dat je nog hoeft te doen, is het vrijwaringsbewijs naar de verzekering sturen (als geen andere auto in de plaats komt).

Achtergrond: Autosloperij.net

Autosloperij.net is een autobedrijf uit soest (nabij Amersfoort – centraal in het land), van goede reputatie. De centrale ligging maakt ons voor vrijwel iedereen goed bereikbaar. Dag in dag uit gaan we op zoek naar zowel bedrijven als particulieren die hun wagenpark of auto aan ons willen verkopen. We hebben jarenlange ervaring en weten hoe we snel moeten schakelen. Voor jou houdt dat alleen maar voordelen in: betrouwbare en snelle afhandeling van verkoop.

Onze organisatiestructuur

Autosloperij.net werkt alleen met eigen personeel en materiaal. De mensen met wie je telefonisch contact hebt, zijn ook de mensen die in fysieke lijve aanwezig zijn als de auto wordt geschouwd bij de inkoopcentrale in Soest. Je privacy staat in een hoog vaandel. Dat betekent dat je gegevens in een veilige omgeving worden opgeslagen en niet gedeeld zullen worden met derde partijen. Als de wettelijke bewaartermijn eenmaal verstreken is, worden de documenten – met privégegevens – vernietigd bij een professioneel vernietigingsbedrijf.

Een warm welkom

Op zoek naar de beste partij voor de verkoop van uw autowrak? Bij ons vind je een warm welkom. De meeste mensen geven de voorkeur aan een verkoop via het internet of de telefoon. Mocht je toch een keer in de buurt van Soest zijn, dan ben je van harte welkom ons een bezoek te brengen. De laatste aanwinsten in de verkoophal zijn te bewonderen onder het genot van een lekker kopje koffie of thee. Wat uw zaken ook zijn? U zult gastvrij worden ontvangen.

Je autowrak verkopen: in de praktijk

Het verkopen van je autowrak kan 24/7, telefonisch en via het internet. Telefonisch zijn we te bereiken tussen 9:00 en 21:00 (12 uur lang). Autosloperij.net neemt elk merk en ieder model aan. Op basis van de door jou geleverde gegevens, krijg je een eerste bod. Dit is een voorlopig bod. Mocht er een akkoord worden bereikt, dan zal er een afspraak volgen bij de inkoopcentrale in Soest. Hier wordt de auto geschouwd. Vergeet voor de schouwing niet om de autopapieren en alle kentekenbewijzen mee te nemen voor succesvolle afronding van de transactie.

Is er een akkoord bereikt?

Komt de staat van het voertuig overeen met de door jou opgegeven beschrijving? Dan krijg je het totaalbedrag gestort via bankoverschrijving of contant uitgekeerd. We nemen de auto en de bijbehorende papieren van je over. In ruil ontvang je de RDW-vrijwaringsbewijs. Mocht het gewenst zijn, dan wij je thuisbrengen. Reis je liever met het openbaar vervoer? Dan raden we het treinstation van Soest aan, dat zich op minder dan 2 minuten loopafstand bevindt.

Veel gestelde vragen aan Autosloperij.net

De volgende vragen over de verkoop van auto’s en voertuigen worden ons vaak gesteld. We geven hier overzichtelijk antwoord op al deze vragen, in de hoop je er voldoende mee te informeren.

Welke voertuigpapieren zijn vereist bij de verkoop?

Om je voertuig te verkopen, moet je de volgende officiële (en originele) documenten op zak hebben:

 • Het voertuigbewijs (dit is Kentekendeel I)
 • Het overschrijvingsbewijs (Kentekendeel II, of neemt Kopie deel III mee)
 • De autosleutel (denk ook aan de reservesleutel en de eventuele sleutel van de tankdop)
 • Alle onderhoudsboekjes (autohandleiding, de APK-papieren en NAP-pas).

Is het bod dat ik gekregen heb het geldbedrag dat ik uiteindelijk ontvang?

Vaak wel, dit is afhankelijk van de informatie die je over het voertuig hebt gegeven. Hoe gedetailleerder en realistischer de informatie die je verstrekt hebt, hoe groter de kans dat het geldbedrag dat je geboden is en het geldbedrag dat je ontvangt, precies overeenkomen. We bepalen een voorlopige prijs, omdat zaken soms ernstiger blijken te zijn dan aanvankelijk gedacht.

Wanneer krijg ik het geld voor mijn voertuig?

Je krijgt het geld meteen bij de overdracht van het voertuig. Het geld kan contant aan je worden gegeven, of met behulp van een spoedopdracht via de bank. Wat je ook kiest: je zult het geld dezelfde dag nog tot je beschikking hebben. Kies je voor contant geld? Dan wordt het papiergeld gratis voor je gecontroleerd op echtheid met behulp van een professionele scanner.

Hoe moet ik rekening houden met verzekering en belasting?

De wegenbelasting wordt automatisch berekend. Hier hoef je verder niets aan te doen. De autoverzekering moet je zelf stopzetten, hier heb je meestal het vrijwaringsbewijs bij nodig. Dit bewijs krijg je van ons. Het stopzetten van de verzekering zal dus in de praktijk geen probleem zijn.

Zijn er bijkomende kosten om rekening mee te houden?

Nee. Het geld dat u van ons ontvangt, mag u voor 100% houden. Autosloperij.net neemt de kosten taxatie, voertuigtransport en administratie voor zijn rekening. Dit wordt niet op de klant verhaald.

De missie van de RDW

De RDW is de organisatie waarvan u het vrijwaringsbewijs ontvangt. Autosloperij.net is een RDW-geregistreerd bedrijf. RDW streeft naar veiligheid en duurzaamheid in mobiliteit. Rechtszekerheid speelt daarbij een grote rol. De visie van RDW is de volgende: iedereen veilig, plus vertrouwd op weg sturen. De organisatie hanteert daarbij de kernwaarden: dienstbaar, wendbaar en betrouwbaar en stelt zichzelf tot doel excellente dienstverlening te bieden.

Welke strategie hanteert de RDW?

De RDW hanteert 3 zogenaamde ‘strategische pijlers’ in zijn taakuitvoering: het vernieuwen vanuit continuïteit, het samenwerken in ketens (met andere organisaties) en het leveren van op maat gemaakte dienstverlening. De RDW heeft 4 kerntaken gekregen van de Nederlandse Overheid.

Kerntaken RDW

De kerntaken van de RDW zijn de volgende:

 • Toelating: dit houdt het toelaten van voertuigen en onderdelen van voertuigen op zowel de Nederlandse als Europese markt in.
 • Toezicht en controle: de RDW houdt toezicht op bedrijven die RDW geregistreerd zijn (waaronder Autosloperij.net) en voert controles uit naar de technische staat van betrokken voertuigen.
 • Informatieverstrekking: de RDW houdt zich bezig met het verzamelen en opslaan van gegevens over verschillende voertuigen, voertuigdocumenten en de eigenaren van voertuigen. Informatie wordt verstrekt aan geautoriseerde belanghebbenden van de gegevens.
 • Documentaangifte: de documenten die nodig zijn voor de voertuigen of eigenaren – denk aan rijbewijzen, kentekenbewijze en het APK-formulier – worden afgegeven.

Rol van het Basisregister voertuigen

Sinds 2008 is het kentekenregister het register van geregistreerde Nederlandse voertuigen. Dit register wordt bijgehouden door de RDW. In de registratie staan voertuiggegeven, plus de gegevens van de eigenaren van voertuigen opgeslagen. Verschillende overheidsinstanties en bedrijven kunnen gebruik maken van het register en de informatie die erin is opgeslagen.

De rol van VWE

Het VWE biedt professionele online dienstverlening. In het systeem van de organisatie kun je alle informatie omtrent autoverkopen regelen (méér dan alleen de transactie zelf). VWE gaat alweer 40 jaar mee in de business en is uitgegroeid tot de grootste Nederlandse RDW-provider.

Kernwoorden VWE

Het VWE onderscheidt zich op basis van een drietal kernwoorden:

 • Innovatie: VWE neemt de adviezen van de klant in acht en innoveert op basis van de door klanten gegeven informatie. Hiervoor wordt een klantpanel gebruikt, dat VWE helpt zijn platform te verbeteren en nieuwe ontwikkelen in diensten en producten door te voeren.
 • Inspireren: autobedrijven en gerelateerde bedrijven (dus ook opkopers van autowrakken) krijgen toegang tot de nieuwste inzichten van VWE.
 • Betrokkenheid: klanten worden ondersteund aan de hand van clinics en trainingen.