Sloopauto en waarde: welke waarde heeft een sloopauto?

Heeft een sloopauto waarde? Vraag je je misschien af. Het antwoord is ‘ja, absoluut’. Mits je de auto bij de juiste partij aanbiedt. Autosloperij.net weet elke sloopauto op waarde te schatten. Of het nu een auto is die tot de metaforische draad versleten is, of een auto die total löss gereden is, elke sloopauto heeft waarde. Heb je een autowrak en wil je hier zo snel mogelijk vanaf? Dan is Autosloperij.net de beste partij voor je. Hoe dat zo? Bij ons krijg je de beste prijs voor elk autowrak. Zoals gezegd heeft elke sloopauto waarde. We zetten iets dat kaduuk is om in geld – dat geld is voor jou, de verkoper. Bovendien kopen we elk merk auto op.

Geld voor elk autowrak

Bij Autosloperij.net krijg je direct uitbetaald voor je autowrak: contant of met behulp van een bankoverschrijving. Bij de verkoop ontvang je bovendien het vrijwaringsbewijs van RDW. Met dit officiële document heb je bewijs in handen dat het voertuig dat je verkocht hebt niet langer op je naam staat. Het vrijwaringsbewijs hoef je niet zelf aan te schaffen: dat bespaart je veel gedoe. Gedoe is immers wel het laatste waar je naar op zoek bent bij de verkoop van een auto.

Elk merk autowrak ingekocht

Elk merk, elk model sloopauto heeft waarde. ‘In de dood zijn we allemaal gelijk’: een bekend gezegde. Dit geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor auto’s. Hoe goed een automodel ook is, geen enkele auto kan zijn onvermijdelijke ‘dood’ ontsnappen. Uiteindelijk vindt elke auto zijn Latijn, hoe goed er ook voor is gezorgd. Bovendien is er altijd kans dat de auto total löss raakt: een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Maar ook met een verlopen APK is het einde nabij. Gelukkig heeft bij ons elke sloopauto waarde: iedere auto verdient een tweede leven.

Waarom kiezen voor Autosloperij.net?

Kiezen voor Autosloperij.net is een absoluut zekerheidje. We kopen namelijk elk soort autowrak op, of het nu een total löss model is, een auto met een defect of een auto met een verstreken APK: elke sloopauto heeft waarde. Je krijgt een eerlijke prijs voor de conditie waarin de auto verkeert. De inkoopcentrale is bovendien goed te bereiken. Deze ligt in Soest, centraal in het land. Het online aanmelden van je auto kan elk uur van de dag. Als er tot verkoop wordt overgegaan, ontvang je meteen je geld, plus de RDW-vrijwaringsbewijs.

Snel, eenvoudig af van je autowrak

Is het verkopen van je sloopauto echt zo onhandig? Welnee, niet als je aan het juiste adres bent. Bij Vanjesloopauto.af is de verkoop een fluitje van een cent. Pleeg een belletje en je krijgt een professionele inkoper aan de lijn. Deze vraagt je naar je actuele situatie en brengt je wensen in kaart. Autosloperij.net bepaalt de waarde van je auto op basis van alle informatie die jij hebt kunnen geven. Er volgt een bod. Let op: dit bod is een tijdelijk bod. Pas als de auto aan een schouwing is onderworpen, kunnen we écht bepalen wat de sloopauto waarde is.

Online aanmelden gaat het snelst

Van je sloopauto de waarde bepalen? Dit gaat het snelst online. Je kunt bij ons namelijk 24/7 je gegevens achterlaten. Het telefoongesprek zal een stuk vlotter verlopen, omdat een deel van je gegevens al in ons systeem is opgenomen. Tijdens het gesprek kunnen we meer de focus leggen op de details omtrent het ophalen van de auto en het berekenen van de juiste verkoopprijs. Nadat je het aanmeldformulier hebt ingevuld, wordt door ons een onderzoek verricht naar de verschillende mogelijkheden. Er wordt binnen het kwartier contact met je gezocht. Tijdens het gesprek krijg je aanvullende informatie over je sloopauto en de waarde.

RDW-vrijwaring: wat is dat?

Het verkopen van je auto is stap één, maar er zijn ook aanvullende papieren nodig om de verkoop compleet te maken. Naast de auto draag je ook het kenteken over. Dat doe je met behulp van het vrijwaringsdocument. Autosloperij.net is een RDW-gecertificeerd, erkend bedrijf, dat je direct bij de verkoop een RDW-vrijwaring kan overhandigen. Ook dat bespaart je tijd.

Het betalingsproces

Je kunt ervoor kiezen de auto op te laten halen. In dat geval zal het moment van ophaal ook het moment van betaling zijn. Al je zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Je kunt het afgesproken geldbedrag contant krijgen. Geef je de voorkeur aan een banktransactie? Ook dat kan.

Wat is de werkwijze van Autosloperij.net?

Grofweg verloopt de verkoop van je sloopauto in drie eenvoudige stappen:

 • Het initiatief ligt bij jou. Jij bent degene die contact met ons kan opnemen. Dit doe je door ons te bellen of via mail je gegevens achter te laten. Wat volgt is een gesprek met een inkoper voor het bepalen van de sloopauto waarde. De inkoper bespreekt je actuele situatie en je wensen. Er zal een eerste prijs voor de auto worden bepaald op basis van de informatie die je Autosloperij.net hebt gegeven (dit is een tijdelijk bedrag).
 • Wanneer er overeenstemming is bereikt, volgt er een afspraak bij de inkoopcentrale te Soest. Tijdens deze afspraak wordt de auto geschouwd door de professionals om te bepalen of je beschrijving van de auto overeenkomt met de exacte staat van de auto. Op basis van de schouwing wordt het definitieve bedrag van onze bieding vastgelegd.
 • Zijn beide partijen het eens? Dan vindt de verkoop plaats. Je krijgt meteen je geld en de vrijwaring van de RDW. Je krijgt je geld via bankoverschrijving of gewoon handje contantje, afhankelijk van de sloopauto waarde. Het enige dat jij vervolgens moet doen is veilig thuiskomen en – mits er geen andere auto komt – het bewijs naar de verzekering sturen.

Over: Autosloperij.net

Autosloperij.net is in heel Nederland actief. De inkoopcentrale bevindt zich in Soest, in de buurt van Amersfoort, dus lekker centraal in het land. Vanwege onze centrale ligging kan bijna iedereen ons gemakkelijk en zonder omwegen bereiken. Vanjesloopautoaf is dagelijks op zoek naar sloopauto’s met waarde, zowel van particulieren als van bedrijven. Inmiddels hebben we vele jaren ervaring en weten we hoe we tussen situaties moeten schakelen. Dat betekent voor jou als klant dat de verkoop snel, betrouwbaar en voor een goede prijs wordt afgehandeld.

Structuur van de organisatie

Autosloperij.net heeft een hechte organisatie. We werken uitsluitend met eigen mensen en eigen materiaal. De inkopers met wie je over de telefoon het eerste contact hebt, zijn de mensen die je in fysieke gedaante zult ontmoeten bij de autoschouwing op locatie in Soest. Bij Autosloperij.net kijken we niet alleen naar de sloopauto waarde, maar ook naar de wensen van de klant. Er wordt met zorg omgesprongen met privacygevoelige informatie. De gegevens worden op een veilige plek opgeslagen en niet met derden gedeeld. Wanneer de wettelijke bewaartermijn verstrijkt, worden de documenten door een professioneel bedrijf vernietigd.

Je bent altijd welkom

Wil je je sloopauto verkopen en ben je op zoek naar de beste partij? Zoek dan niet verder. Autosloperij.net schat je sloopauto op waarde. Bij ons in Soest ben je altijd welkom. Dus ben je in de buurt? Breng dan eens een bezoek aan de inkoopcentrale. Hier kun je genieten van een heerlijk dampend kopje thee of koffie en de nieuwste aanwinsten bewonderen in de verkoophal.

De sloopauto waarde bepalen: de praktijk

Je kunt je auto elk uur van de dag verkopen, via het internet en via de telefoon. Digitaal kan het elk uur van de dag en telefonisch tussen 9:00 en 21:00 (in totaal 12 uur per etmaal, op maandag tot en met zaterdag). Je kunt bij ons terecht voor ieder merk en model auto. Het eerste bod ontvang je op basis van de gegevens die je ons hebt aangeleverd. Daarna volgt het schouwen op locatie. Dit vindt plaats bij de centrale te Soest. Na de schouwing kan het bod worden bijgesteld als er nieuwe defecten aan het licht komen, of de schade me blijkt te vallen.

Het bereiken van een akkoord

Als de staat van het voertuig overeenkomt met de beschrijving die je hebt gegeven, dan zal het bod niet worden bijgesteld. Je krijgt ter plekke uitbetaald, ofwel in contanten of digitaal via een bankoverschrijving. De auto en de bijpassende papieren worden overgenomen. Jij ontvangt het passende RDW-vrijwaringsbewijs. Eventueel kunnen we je thuis afzetten, maar je kunt ook de trein passen: station Soest bevindt zich namelijk op slechts 2 minuten lopen afstand.

Autosloperij.net en veel gestelde vragen

Ons wordt regelmatig vragen gesteld, onder andere over de sloopauto waarde. Hieronder volgt een lijstje van vragen die ons vaak gesteld zijn. We hopen dat onze antwoorden je verder helpen.s

Ik ga verkopen: welke voertuigpapieren heb ik nodig?

Bij de schouwing/verkoop dien je de volgende documenten bij je te hebben:

 • Voertuigbewijs (of te wel: Kentekendeel I)
 • Overschrijvingsbewijs (of te wel: Kentekendeel II/Kopie van deel III)
 • Autosleutel (maar ook de reservesleutel. Als je tankdop een sleutel heeft, neem die dan ook mee)
 • De onderhoudsboekjes (APK-papieren, autohandleiding, NAP-pas).

Komt het eerste bod overeen met het geldbedrag dat ik krijg uitbetaald?

Dit is meestal wel het geval, maar niet altijd. Het ligt er maar net aan hoe gedetailleerd de informatie is die je tijdens het informatiegesprek hebt kunnen geven. Daarom vindt er een schouwing plaats: dit is een inspectieronde om na te gaan of er nog onontdekte schade is. Mocht er extra schade zijn, die nog niet beschreven was, dan kan de verkoopprijs wat lager uitvallen.

Wanneer krijg ik precies uitbetaald?

Je wordt gelijk bij de overdacht betaald. Je kunt ervoor kiezen je geld contant te ontvangen, maar er kan ook een bankoverschrijving plaatsvinden. Er vindt een spoedopdracht plaats, wat betekent dat je het geld nog dezelfde dag op je rekening zult ontvangen. Contant geld (de biljetten althans) wordt door ons gecontroleerd op echtheid. Dit doet we met een scanner.

Hoe spelen belasting en verzekering een rol?

Het berekenen van de wegenbelasting gebeurt automatisch – hier hoef je verder niets meer voor te doen. Voor het stopzetten van de autoverzekering ben je zelf verantwoordelijk. Hier heb je het vrijwaringsbewijs voor nodig. Gelukkig krijg je dit direct bij de al verkoop van ons.

Krijg ik te maken met bijkomende kosten?

Nee, het taxeren van je voertuig, plus het transport van het voertuig worden geheel door ons betaald. Ook de administratiekosten betalen we. Als klant hoef je hier niets extra’s voor te betalen. Het enige dat je kwijt bent is de tijd om een bezoek te brengen aan de centrale in Soest.

Autosloperij.net: aangesloten bij RDW

Wat is de RDW precies? De RDW is de organisatie die verantwoordelijk is voor het uitgeven van vrijwaringsbewijzen voor kentekens. Autosloperij.net staat geregistreerd bij de RDW. De streefpunten van deze organisatie zijn de volgende: zorgen voor duurzaamheid en veiligheid in mobiliteit. De RDW heeft rechtszekerheid in een hoog vaandeel staan en heeft als universele visie ‘iedereen veilig en vertrouwd op de weg’. De kernwaarden zijn als volgt: dienstbaar, wendbaar, betrouwbaar’. De RDW onderscheidt zich met zijn voortreffelijke dienstverlening.

De strategie van de RDW

De RDW hanteert een strategie voor succes op basis van 3 pijlers in de uitvoering van taken: vernieuwing door continuïteit, dienstverlening die op maat gemaakt is en samenwerking via ketens (samenwerken met andere organisaties). Van de overheid heeft de RDW 4 taken gekregen.

De hoofdtaken van de RDW

De vier kerntaken zijn de volgende:

 • Toelating: voertuigen en voertuigonderdelen toegang verlenen tot de Nederlandse en internationale (Europese) markt
 • Toezicht houden en controleren: de RDW heeft de taak toezicht te houden op alle bedrijven die bij de RDW geregistreerd staan. Autosloperij.net is één van die bedrijven. De controle houdt toezicht op de technische staat waarin voertuigen verkeren.
 • Verstrekken van informatie: de RDW verzamelt gegevens over voertuigen, over voertuigdocumenten en voertuigeigenaren.
 • Aangifte van documenten: de aangifte van alle documenten die voertuigen en de eigenaren van voertuigen nodig hebben, zoals het APK-formulier, kenteken- en rijbewijzen.

Welke rol speelt het VWE?

VWE staat bekend om zijn professionele online dienstverlening, in het organisatiesysteem staan alle gegevens opgeslagen die nodig zijn bij autoverkoop. Het VWE bestaat al 40 jaar en is de grootste RDW-provider op Nederlandse basis, die zich onderscheidt op de volgende punten:

 • Innoverend: het VWE heeft een klantpanel met input van klanten. Het panel speelt een grote rol in de besluitvorming en het doorvoeren van innovaties in de structuur van het bedrijf.
 • Inspirerend: iedereen die bij het VWE is aangesloten, krijgt toegang tot de nieuwste inzichten op professioneel gebied. Ook Autosloperij.net heeft toegang tot die informatie, die nuttig inzetbaar is voor bijvoorbeeld het bepalen van sloopauto waarde.
 • Betrokken: klanten van VWE worden actief ondersteund met behulp van trainingen en clinics.