Sloopauto inkoop: bij wie kan ik met mijn sloopauto terecht?

Wanneer je auto op is, of total loss gereden, dan kun je er niet meer in rijden: je moet nu op zoek naar een partij die doet aan sloopauto inkoop. Vanaf het moment dat je er definitief niet meer in kunt rijden, is de auto geen functioneel voertuig meer, maar een ‘autowrak’. Niet elk autowrak ziet eruit alsof er een bom in is ontploft: sommige exemplaren zijn nog tamelijk gaaf en ook gedeeltelijk functioneel. Je hoeft geen geld te betalen om de auto naar de sloop te brengen. In tegendeel, bij een partij die aan sloopauto inkoop doet, krijg je geld toe. Autosloperij.net is zo’n bedrijf dat aan sloopauto inkoop doet: hier ontvang je een eerlijke prijs.

Sloopauto inkoop tegen een eerlijke prijs

Breng je je sloopauto naar Autosloperij.net, een professioneel bedrijf voor sloopauto inkoop, dan krijg je je geld direct bij de verkoop. Je krijgt een eerlijke prijs voor de toestand waarin het autowrak verkeert. Het bedrijf koopt elk type autowrak van je af, of het nu om een duur model auto gaat of een versleten tweedehandsje. De uitbetaling kan zowel cash als digitaal plaatsvinden. Behalve een eerlijke geldprijs, ontvang je van ons een officieel RDW-vrijwaringsbewijs.

Waar heb je een vrijwaringsbewijs bij nodig?

Het vrijwaringsbewijs van de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) is onder andere nodig voor het stopzetten van de autoverzekering. De verzekering zal de informatie willen die in dit document staat opgetekend. Het bewijs legt vast dat het kenteken officieel overgedragen is.

Opkoop alle soorten auto’s

Bij Autosloperij.net kun je met zo’n beetje elk type autowrak terecht, wat de toestand van het voertuig ook mag zijn. Voor elke sloopauto wordt een eerlijke prijs geboden – een prijs die overeenkomt met de staat waarin de auto verkeert. Elke auto vergaat vroeg of laat tot stof: dat is niet alleen het lot van mensen, ook dat van mechanische producten: stof tot stof.

Wat Autosloperij.net te bieden heeft

Autosloperij.net is de beste partij voor sloopauto inkoop. Hier verkoop je elk autowrak dat niet meer te berijden valt. Service staat in het allerhoogste vaandel: je krijgt niet alleen de scherpste prijs voor je sloopauto, aar je betaalt ook geen extra kosten voor bijvoorbeeld transport of taxatie. Sloopauto inkoop is erg breed. Het begrip ‘sloopauto’ is namelijk heel breed: het kan gaan om auto’s met één groot defect, om auto’s die total löss zijn, of auto’s die een verlopen APK hebben en niet in aanmerking komen voor een nieuwe. Ook de prijzen verschillen.

Fijne ligging centraal in het land

Voor er sprake is van sloopauto inkoop, zal de auto worden getest in de inkoopcentrale in Soest. Soest ligt nabij Amersfoort, lekker centraal in het land en gemakkelijk langs meerdere kanten te bereiken. Ben je benieuwd naar wat Autosloperij.net te bieden heeft? Neem dan eens contact op via de telefoon of e-mail. Via e-mail kun je ons van de eerste informatie voorzien.

Is het wegbrengen van een sloopauto echt zoveel gedoe?

Nee, niet per se. Wat vooral veel gedoe is, is sloopauto inkoop. Je vraagt je misschien af of je de auto zelf naar de sloop moet brengen, dat is gelukkig niet het geval. Autosloperij.net komt je auto namelijk gewoon ophalen. Het keuren vindt altijd in Amersfoort plaats. Het is handig als je hiervoor aanwezig bent. Het eerste contact opnemen met het bedrijf is een fluitje van een cent. Je kunt ervoor kiezen zelf te bellen, maar je kunt er ook voor kiezen je gegevens achterlaten, zodat wij terug kunnen bellen. Je spreekt met een ervaren koper, met verstand van zaken.

Bellen of e-mailen?

Over de telefoon wordt een beeld geschetst van de staat waarin de auto verkeert. Bellen kan tussen 9 uur in de ochtend en 9 uur in de avond – dus 12 uur per etmaal/éénmaal het klokje rond. Digitaal contact opnemen, daarentegen kan elk uur van de dag en ook op zondag (op zondag kun je niet bellen). E-mail betekent wachten op reactie. Autosloperij.net streeft ernaar zo snel mogelijk contact met je op te nemen. Neem je digitaal contact op? Dan heeft het bedrijf een eerste indruk van de stand van zaken, waardoor het telefoongesprek sneller verloopt.

Je sloopauto laten ophalen

Het is een vaste kost van sloopauto inkoop bij Autosloperij.net. je hoeft de auto niet zelf bij het bedrijf af te leveren, in plaats daarvan komt het bedrijf naar jóu toe. Dat is wel zo gemakkelijk en het bespaart je bovendien kosten. Ook de kosten van taxatie, die in Soest plaats zal vinden, neemt het bedrijf voor zijn rekening. Zo heb je als verkoper van de auto geen extra kosten. De taxatie (ook wel ‘schouwing’) is nodig voor het opstellen van een definitief bod.

De rol van het RDW-vrijwaringsbewijs

Om de sloopauto inkoop/verkoop compleet te maken, is een aanvullend document nodig. Dit aanvullende document is het RDW-vrijwaringsbewijs. Dit document legt vast dat het eigendom van het kenteken officieel van de ene persoon op de andere (in dit geval het bedrijf) is overgedragen. Autosloperij.net geeft je het vrijwaringsbewijs direct met de verkoop mee. Je hebt het document onder andere nodig om zaken met de verzekering te regelen.

De vergoeding van je sloopauto

Tegenover elke vorm van sloopauto inkoop van Autosloperij.net staat een vergoeding, wat de toestand je autowrak ook mag zijn. Uiteindelijk wordt de hoogte van het geldbedrag bepaald door de conclusies die uit de schouwing in Soest getrokken worden. Dat betekent dat het eigen onderzoek naar de auto aan de grondslag ligt van het definitieve bod dat je gedaan wordt. Het definitieve bod komt niet altijd 100% overeen met het eerste bod. Het eventuele verschil zit hem in verschillen in de beschrijving van de auto en de uitkomst van de schouwing.

Sloopauto inkoop: dit is de werkwijze

De inkoop van sloopauto’s bij Autosloperij.net gaat als volgt:

  • In eerste instantie ben jij aan zet: als jij niet laat weten dat je een sloopauto hebt waar je vanaf wilt, kan Autosloperij.net niets voor je betekenen. Neem daarom contact met op. Doe dit via de telefoon of mail. Neem je contact op via de mail, dan zal je zo snel mogelijk antwoord ontvangen. Dit gebeurt in de regel telefonisch. Het bedrijf streeft ernaar telefonisch een eerste gesprek met je te hebben om een goed beeld te schetsen van de situatie en je wensen. Op basis van dit gesprek kunnen we een indicatie geven van wat je ongeveer voor de sloopauto kunt ontvangen. Een bod volgt later.
  • Neem je contact op via mail, dan vragen we je al een korte beschrijving van de staat van de auto te geven. Zo hoeven we tijdens het eerste (telefoon)gesprek minder op de details in te gaan en kunnen we focussen op wat echt belangrijk is: het hoe en wat van sloopauto inkoop. Op basis van wat we weten, kunnen we je een prijsindicatie geven.
  • Stap twee is het bereiken van overeenstemming. Ben je bereid de sloopauto van de hand te doen? Dan nodigen we je uit voor een officiële keuring bij de inkoopcentrale in Soest. Hier wordt de auto getaxeerd (er wordt gekeken in hoeverre de opgegeven omschrijving van het voertuig overeenkomt met de daadwerkelijke toestand van de auto).
  • Stap drie is de afhandeling van de verkoop. De uitbetaling vindt ter plekke plaats. Kies je voor contact of voor een bankoverschrijving? Wat je ook kiest: het geld zal (vrijwel) meteen in je bezit zijn. Je hoeft hier niet eerst dagen op te wachten. Als het akkoord bereikt is, vindt behalve de uitbetaling ook de overdracht van de RDW-vrijwaring plaats.

Over het bedrijf autosloperij.net

Autosloperij.net is een bedrijf dat zich specialiseert in sloopauto inkoop. Je auto naar de sloop brengen doe je het best bij onze inkoopcentrale in Soest. Soest ligt centraal in het land, is goed bereikbaar en het personeel waarmee je te maken krijgt, is uitermate vriendelijk én gekwalificeerd. Autosloperij.net koopt zowel voertuigen op van bedrijven als particuliere aanbieders.

Persoonlijk klantcontact

Sloopauto opkoper Autosloperij.net is niet van het outsourcen: er wordt alleen gewerkt met eigen materiaal en mensen. Kortom: er wordt op eigen kracht vertrouwd. De persoon of personen met je over de telefoon contact hebt gehad, zullen ook in Amersfoort aanwezig zijn op het moment dat je hier met je sloopauto langskomt. Sloopauto inkoop zorgt voor een echte winwin-situatie: jij bent van een defecte auto af waar je niets meer mee kunt (en krijgt hier ook nog voor betaald) en wij houden ons bedrijf er draaiende mee. Autosloperij.net zet de klant op één, dat blijkt wel uit het feit dat je geen extra kosten betaalt voor transport en taxatie.

Het waarborgen van privacy

Sloopauto’s inkopen is meer dan zakendoen met de eerste de beste louche inkoper. Het gaat ook om vertrouwen en om aandacht voor de klant. Zo zorgt Autosloperij.net ervoor dat gegevens met zorg worden opgeslagen en niet gekraakt kunnen worden door hackers. Wist je dat er een wettelijke bewaartermijn geldt voor privacygevoelige gegevens ? Als de termijn is verstreken, moeten de documenten vernietigd worden. Autosloperij.net doet dit niet zelf (met iets banaals als een versnipperaar), maar schakelt er een professioneel bedrijf voor in.

Hoe wordt de autowaarde vastgesteld?

Bij sloopauto inkoop is elk geval uniek: geen twee sloopauto’s zijn hetzelfde. Bij het bepalen van een eerlijke prijs voor een sloopauto wordt niet alleen gekeken naar het merk van de auto, of het model. Wat net zo belangrijk is, is de staat waarin de auto verkeert. Hoeveel schade heeft de auto opgeleverd en hoe groot is het deel van de auto dat niet hergebruikt kan worden?

Communicatie va de autowaarde

De waarde van de sloopauto wordt met je gecommuniceerd tijdens het eerste telefonische gesprek en na de schouwing op locatie. Het eerste bod is meer een indicatie: dit is de prijs die we voor de auto zouden geven op basis van de informatie die je ons erover hebt kunnen geven. Het definitieve bod volgt na de schouwing, waarin onderzocht wordt in hoeverre de beschrijving overeenkomt met de échte staat van de auto (is er meer schade dan verwacht of minder?).

De verkoop officieel maken

Zijn beide partijen het eens over de sloopauto inkoop/verkoop, dan vindt de betaling direct prijs. Zodra het geld is overgemaakt, is de betaling compleet. Om het ‘contract’ van verkoop te bezegelen, wordt een RDW-vrijwaringsbewijs overhandigt. Hierin staat vastgelegd dat het kenteken van eigenaar is gewisseld. Je hebt het vrijwaringsbewijs van de RDW nodig voor de verzekering.

Vragen aan en over Autosloperij.net

Wat je misschien wel wil weten, is het volgende…

Welke documenten moet ik meenemen naar Soest?

Autosloperij.net vraagt van je dat je de volgende documenten meeneemt naar Soest om de verkoop compleet te kunnen maken: je voertuigbewijs en overschrijvingsbewijs (dit zijn Kentekendelen I plus II). Neem ook onderhoudsboekjes (APK, NAP-pas) en autohandleiding mee. Wat je ook niet moet vergeten is de autosleutel, plus de eventuele tankdopsleutel en reservesleutel.

Is het eerste bod gelijk met het definitieve bod?

Vaak komt de eerste inschatting van het bod grotendeels overeen met het uiteindelijk bod. Hou in je achterhoofd dat de schouwing doorslaggevend is: de conclusie die hieruit naar voren komt is voor Autosloperij.net leidend voor het betalen van de prijs bij sloopwagen inkoop. Of de eerste inschatting en het definitieve bod overeenkomen, ligt aan hoe goed de eerste inschatting was en hoe goed Autosloperij.net op de hoogte was van de actuele situatie.

De betaling: wanneer vindt die plaats?

Het moment dat de officiële overdacht plaatsvindt: dat is het moment dat je betaald wordt. Wanneer het besluit wordt gemaakt de auto in Soest achterblijft, krijg je ook direct betaald. Of je nu in biljetten (en munten) of in digitale euro’s uitbetaald wilt worden, je ontvangt het geld dezelfde dag. De bankoverschrijving vindt altijd via spoedopdracht plaats, dus op lange wachttijden hoef je niet te wachten. Je hebt je geld, plus het vrijwaringsbewijs meteen tot je beschikking.

Wat moet ik met de verzekeraar regelen?

In principe hoef je bijna niets te regelen, al kan je verzekering het RDW-vrijwaringsbewijs voor een aantal zaken nodig hebben, bijvoorbeeld voor het stopzeggen van de verzekering. Verder ben je verplicht wegenbelasting te betalen, maar dit bedrag wordt automatisch verrekend.

Zijn er voor mij extra kosten?

Autosloperij.net doet er alles aan om te voorkomen dat je extra kosten maakt. Het doel is jou juist geld te laten verdienen met de verkoop van je sloopauto. De uitstekende service houdt onder meer in de je geen voertuigtransport, voertuigtransactie of administratiekosten betaalt.

Overkoepelende rol van het RDW

De RDW is een Nederlandse Rijksdienst, die de opdracht gekregen heeft kentekenbewijzen uit te geven. In het geval van sloopauto inkoop door Autosloperij.net krijg je te maken met het kentekenvrijwaringsbewijs. De RDW zorgt voor meer veiligheid en duurzaamheid in het verkeer aan de hand van drie kernwaarden: dienstbaarheid, betrouwbaarheid en tot slot wendbaarheid.

Autosloperij.net ook aangesloten bij VWE

Het VWE is een organisatie die zich al veertig jaar bezighoudt met gegevens: autogegevens om precies te zijn – alle data die een rol speelt bij de in- en verkoop van voertuigen voor op de weg. Het VWE is betrokken bij zijn klanten (heeft een eigen klantenpanel met behoorlijk wat invloed) en probeert de beste dienstverlener te blijven op basis van betrokkenheid en innovaties.