Total loss of in de prak? Auto naar de sloop

Is je auto helemaal op of heb je hem total loss gereden: dan wil je de auto naar de sloop hebben en er o snel mogelijk vanaf zijn. Autosloperij.net is hét online adres voor iedereen die een kapotte auto naar de sloop wil brengen. Heb je een sloopauto om te verkopen? Dan krijg je bij Autosloperij.net een eerlijke prijs. Waar de één een onbruikbaar stuk schroot ziet, weten wij dat stuk schroot op waarde te schatten. Is je auto op? Kom je niet meer door de APK-keuring heen? Vanjesloopauto.nl koopt de auto, wat de toestand ook is, ongeacht model en merk.

Auto naar de sloop en toch betaald

De uitbetaling voor de auto die je naar de sloop brengt, vindt zo snel mogelijk plaats. Je krijgt ter plekke uitbetaald: contant of digitaal. Geef je de voorkeur aan een bankoverschrijving of harde flappen? Ons maakt het niet uit. Ook handig om te weten, is dat je behalve goed geld ook een officieel RDW-vrijwaringsbewijs krijgt bij het brengen van je auto naar de sloop. Een RDW-vrijwaringsbewijs is een officieel document. Dit heb je onder meer nodig wanneer je je autoverzekering wenst stop te zetten. Het bewijs geeft aan dat het eigendom van de auto en het kenteken officieel zijn overgedragen. Zo’n document voorkomt veel administratieve rompslomp.

Iedere auto opgekocht

Autosloperij.net is geïnteresseerd in elk type sloopauto, ongeacht model, toestand of merk. Uiteraard wordt er een eerlijke prijs geboden voor het wrak; één die overeenkomt met de toestand waarin de auto die naar de sloop gaat verkeert. Dure auto of goedkoop model: ons maakt het niet uit. Dust to dust: elk door de mens gemaakt product zal vroeg of laat vergaan. Een ongeluk is zo gemaakt. Helaas is een auto geen kat: deze heeft geen negen levens.

Kiezen voor Autosloperij.net: de beste keuze voor jou

Autosloperij.net is hét adres voor auto’s die niet berijdbaar meer zijn. Hier staat service op één. Dat betekent dat je altijd een eerlijke prijs voor je sloopauto krijgt. Een sloopauto kan van alles zijn: een auto met een kritisch defect, een verlopen APK of een auto die met een slippertje Total löss is geraakt. Wat de conditie van de auto die naar de sloop gaat ook is, wij komen hem voor je ophalen als transport naar de importcentrale in Soest niet mogelijk is.

Centrale ligging in het land

Wil je je auto naar de sloop brengen en zelf getuige zijn van hoe deze aan een keuring wordt onderworpen? Dan is Autosloperij.net de beste keuze. De importcentrale bevindt zich namelijk in Soest, in de rook van Amersfoort. Met andere woorden: centraal in het land en voor bijna iedereen gemakkelijk te bereiken. Voor we je auto in de inkoopcentrale aan een controle (schouwing) onderwerpen, neem je eerst contact met ons op: telefonisch of via e-mail.

Een sloopauto wegbrengen veel gedoe?

Het klinkt als ontzettend veel gedoe: je auto naar de sloop brengen. Toch valt het allemaal wel mee. Bij Autosloperij.net valt het mee, althans. Hier is de hele rompslop binnen no time afgehandeld en ligt het debacle van het wegwerken van een sloopauto al snel achter de rug. Zoals gezegd zijn er twee manieren om contact op te nemen: telefonisch en via e-mail. Bel je ons, dan neemt een ervaren verkoper op, die je helpt de situatie optimaal in kaart te brengen. Na afloop van het eerste gesprek volgt een bod. Een definitief bod volgt op een later tijdstip.

Je kunt ook eerst online registreren

Het eerste beeld over de staat van de auto die je naar de sloop wil brengen, wordt over de telefoon geschetst. Je kunt er ook voor kiezen eerst digitaal contact met ons op te nemen. Dat kan 24/7 (bellen kan tussen 9:00-21:00, maandag tot en met zaterdag). Het voordeel van digitaal contact opnemen, is dat je alvast een beeld kunt schetsen van de stand van zaken. Nadat je je contactgegevens hebt achtergelaten, proberen we zo snel mogelijk telefonisch contact met je op te nemen. Omdat we al informatie van je hebben, zal het gesprek een stuk soepeler verlopen. Daarbij kunnen we je een accuraat geven van de actuele waarde van je sloopauto.

Je sloopauto opgehaald

Zelf je auto naar de sloop brengen is meestal niet nodig. We komen de sloopauto gewoon voor je ophalen. Mocht je na het bezoek aan onze inkoopcentrale kosteloos thuisgebracht willen worden, dan kan dat ook. Het is wel nodig dat je in Soest aanwezig bent, om getuige te zijn van de schouwing van de auto. Op basis van de controle wordt een definitief bod opgesteld.

Wat je met een RDW-vrijwaring kunt

De RDW-vrijwaring is een aanvullend document dat nodig is om de verkoop van je sloopauto compleet te maken. In dit document staat vastgelegd dat het eigendom van het kenteken is overgedragen en dat je niet langer de eigenaar van het kenteken bent. Direct bij de verkoop krijg je een RDW-vrijwaringsbewijs van Autosloperij.net. Je auto naar de sloop brengen is verrassend simpel. Het meeste wordt door de opkoper voor je gedaan. Je bent alleen wat tijd kwijt.

De uitbetaling

Mocht het wenselijk zijn, dan brengen we de auto voor je naar de sloop. Bij de centrale te Soest zal de auto aan een inspectie worden onderworpen. Hier wordt tijdens een schouwing bekeken of de auto daadwerkelijk overeenkomt met wat er tijdens het eerste gesprek over duidelijk is geworden. Het bod dat na de schouwing plaatsvindt, is doorslaggevend. Dit kan afwijken van het eerste bod, als er tijdens de inspectie bijvoorbeeld nieuwe mankementen aan het licht komen. Wees zo grondig mogelijk in je verslag: dat voorkomt nare tegenvallers.

Je auto naar de sloop: de werkwijze

Je sloopauto wegbrengen bij Autosloperij.net verloopt in 3 eenvoudige stappen:

  • Het begint allemaal met je eigen initiatief. Via de website is het mogelijk gegevens over de auto plus klantgegevens op te geven. Als je dit gedaan hebt en we hebben een bevestiging ontvangen, dan wordt er zo snel mogelijk telefonisch contact met je gezocht. Er volgt een eerste gesprek op basis van de door jou opgegeven informatie. Als je zelf telefonisch contact met ons opneemt (zonder eerst digitaal informatie op te geven), dan zal er in het gesprek wat meer tijd worden besteed aan de technische kant van het verhaal en wat minder aan je persoonlijke wensen: wat wil je dat er gebeurt?
  • Is er overeenstemming bereikt? Mooi: dan is het tijd voor een face-to-face gesprek. Dit vindt plaats in Soest, bij de inkoopcentrale. Hier wordt de auto gekeurd en op basis van de keuring volgt een definitief bod (je ontvangt een eerste indruk van het bod na het telefoongesprek. Let op: er kan verschil zitten tussen de twee boden, dat is afhankelijk van de door jou opgegeven informatie – in hoeverre komt die overeen met de feiten?
  • Is er akkoord bereikt over de prijs? Dan is je auto succesvol verkocht. Je krijgt meteen uitbetaald, of dat nu contact is of digitaal gebeurt – met hulp van een spoedopdracht. Zodra er een akkoord bereikt is en je uitbetaald krijgt, zal ook gelijk de RDW-vrijwaring worden toegekend. Dit bewijs heb je onder andere nodig voor de verzekering.

Achtergrondinformatie Autosloperij.net

Ben je van plan je auto naar de sloop te brengen? Doe dit dan in Soest. De inkoopcentrale van Autosloperij.net zit centraal in het land, maar tegelijkertijd is het bedrijf actief door heel Nederland. Het is een fluitje van een cent uit te rukken en ergens hoog in Groningen, of laag in Limburg een sloopauto op te halen. Andersom kun jij als klant ons ook gemakkelijk bereiken. Autosloperij.net is zowel geïnteresseerd in voertuigen van particulieren als van bedrijven.

Soepele, snelle communicatie

De bedrijfscultuur bij Autosloperij.net is hecht. Het bedrijf doet niet aan outsourcen en werkt alleen met eigen mensen en materialen. Zo weet je zeker dat de persoon die je op de locatie in Soest ontmoet, ook één van de personen is met wie je telefonisch contact gehad hebt. Je auto naar de sloop krijgen is meer dan een simpele formule om geld te verdienen: het is een winwin-situatie. Niet alleen Autosloperij.net, maar ook de verkoper heeft er baat bij. In een kapotte auto rijden, is immers niet mogelijk. Schouwings- en transportkosten zijn volledig voor de rekening van het bedrijf, dat bewijst dat klantenservice centraal staat.

Hoe je privacy gewaarborgd blijft

Er wordt zorgvuldig omgesprongen met gegevens die privacygevoelig zijn. Dat betekent dat gegevens altijd met zorg worden opgeslagen, een plek waar derde partijen er geen toegang toe hebben. Er zit een wettelijke bewaartermijn aan het behouden van documenten (soms moet iets later nog eens worden ingezien, bijvoorbeeld bij onenigheid). Na het verstrijken van de bewaartermijn moeten documenten vernietigd worden. Dit gebeurt niet zomaar met een simpele versnipperaar, maar verloopt bij Autosloperij.net via een professioneel bedrijf.

Bepalen van de autowaarde

De waarde van de auto die naar de sloop gaat, wordt als volgt bepaald: tijdens het eerste gesprek over de telefoon wordt een bod gedaan op basis van de informatie die jij hebt kunnen verschaffen. Het tweede bod is een definitief bod. Dit wordt gedaan op basis van de uitkomst van de technische inspectie (schouwing van het voertuig) te Soest. Hoe beter je eerste beschrijving aansluit bij de uitkomst van de schouwing, hoe meer het eerste bod op het definitieve bod zal lijken. Wordt er extra schade ontdekt? Dan kan dit roet in het eten gooien.

Je auto naar de sloop brengen: akkoord over de prijs

Heb je een akkoord kunnen bereiken over de prijs? Dan zal de uitbetaling van het beloofde bedrag ter plekke plaatsvinden. Direct na de betaling ontvang je van Autosloperij.net een officieel RDW-vrijwaringsbewijs, dat bevestigt dat het kenteken van de ene persoon op de andere is overgedragen. Na je bezoek aan Soest kan je weer thuis worden afgezet, mocht je dat prettig vinden. Heb je dat liever niet? Ook goed: het station bevindt zich op 2 minuten loopafstand.

Welke vragen moet Autosloperij.net vaak beantwoorden?

Deze vragen vinden regelmatig hun weg naar het digitale postvak van Autosloperij.net:

Welke documenten moet ik bij me hebben?

Voor je een bezoek brengt aan de inkoopcentrale in Soest, is het belangrijk dat je controleert of je deze items en documenten bij je hebt. Controleer ook of de documenten nog geldig zijn:

  • Voertuigbewijs (ook bekend als Kentekendeel I)
  • Overschrijvingsbewijs (dit is Kentekendeel II)
  • Onderhoudsboekjes: APK-papieren en autohandleiding. Vergeet ook de NAP-pas niet.
  • Zo vanzelfsprekend dat je het bijna over het hoofd zou zien: autosleutel (denk ook aan de reservesleutel). Heeft je tankdop een aparte sleutel? Neem dan ook die mee.

Zijn het eerste bod en het definitieve bod gelijk?

Meestal wel, maar het ligt er maar net aan of je omschrijving van de auto overeenkomt met de uitkomst die uit de schouwing naar voren komt. Is er extra schade, die nog niet vermeld was, dan zal je een lagere prijs krijgen voor de auto die je naar de sloop brengt. Misschien heb je geluk en valt de schade enigszins mee, dan zal de prijs die je voor het autowrak krijgt hoger uitpakken. Kortom: het eerste (telefonische) bod is een indicatie, maar ook niet meer dan dat.

Wanneer krijg ik betaald?

De betaling vindt bij de officiële overdracht van het voertuig plaats. Dat betekent dat zodra je besluit de auto in Soest achter te laten, je je geld zult ontvangen. Je hoeft hier niet eerst een paar dagen op te wachten. Kies je voor een contante uitbetaling, dan heb je het geld direct in je portemonnee. Kies je voor een digitale uitbetaling, via bankoverschrijving, dan wordt het geld met een spoedopdracht naar je overgemaakt: het staat nog diezelfde dag op je rekening.

Wat moet ik regelen met de verzekeraar?

De autoverzekering stopzetten doe je met behulp van het RDW-vrijwaringsbewijs. Dat bewijs krijg je bij de verkoop van je sloopauto. Wegenbelasting zal automatisch worden verrekend.

Krijg ik met extra kosten te maken?

Extra kosten zijn er niet, voor jou als klant. De kosten die verrekend worden voor de taxatie en het transport van het voertuig, betaalt Autosloperij.net. Ook administratiekosten zijn voor het bedrijf.

De rol die de RDW speelt

De RDW is een overkoepelende Nederlandse organisatie, die van de centrale overheid de opdracht heeft gekregen om kentekentekenvrijwaringsbewijzen uit te geven aan iedereen die hiervoor in aanmerking komt. Autosloperij.net staat bij de RDW geregistreerd. De organisatie heeft een aantal belangrijke kernwaarden en streefpunten die richting geven aan het beleid:

  • Veiligheid (in het verkeer)
  • Duurzame mobiliteit
  • De drie kernwaarden, die tot een overkoepelende visie van ‘iedereen vertrouwd en veilig op de weg’ zullen leiden, zijn betrouwbaarheid, dienstbaarheid, wendbaarheid.

Het VWE en zijn takenpakket

Autosloperij.net is ook aangesloten bij het VWE. Deze organisatie is al ruim 40 jaar actief in het opslaan, bewaren en distribueren van gegevens die bij de verkoop van wegvoertuigen een rol spelen. Het bedrijf opereert op basis van de volgende pijlers: innoveren, inspireren, betrokken zijn.